شاید برای خیلی از دوستانی که به پختن کیک و شیرینی علاقه مند هستند نام خمیر فوندانت آشنا باشه. اما هنوز تجربه ای برای ساختن اون در منزل نداشته باشند و علاقه مند به تهیه اون توی خونه داشته باشند، ما در این مقاله برای شما آموزش ساخت خمیر فوندانت را خواهیم داد.
قبل از شروع خاطر نشان می کنم تمامی مواد اولیه این خمیر رو می تونین از فروشگاه های لوازم قنادی تهیه کنید.
ماده اصلی این خمیر پودر قند یا پودر شکر هست، البته من پودر شکر رو توصیه می کنم به این دلیل که نهایتاَ خمیر شفاف تری رو به ما تحویل میده و اینکه دشمن این خمیر رطوبت، حرارت و هوای آزاد است.
پس موقع تهیه اون ظروفتون کاملاً خشک باشه و بعد از تهیه اون، داخل سلفون یا زیپ لاک و در ظرفهای در دار قرار بدهید.
این خمیر با همین شرایط داخل یخچال به مدت یک ماه قابل نگهداری هست فقط کافیه قبل از استفاده چند ثانیه داخل مایکروفر بذاریدش.
خمیر فوندانت چیست؟
آموزش ساخت خمیر فوندانت، نوعی خمیر قنادی سفید رنگ است که اغلب برای پوشش دادن کیک، شیرینی و آبنبات از آن استفاده میشود.
خمیر فوندانت از اشباع شکر و آب تولید میشود. این فرایند تا مرحلهای ادامه پیدا میکند که خمیر به شکل یک توپ نرم در بیاید.
وقتیکه این ترکیب پخته و کمی سرد شود، بسیار انعطاف پذیر شده و میتوان آن را ورز داد و به شکلهای مختلف در آورد.
معمولاً به خمیر فوندانت طعم دهنده و رنگ دهنده نیز اضافه میشود.
انواع خمیر فوندانت
- فوندانت خمیری
- فوندانت مایع
- فوندانت مجسمه سازی
مواد لازم برای تهیه فوندانت
- پودر ژلاتین 1 و نیم قاشق غذاخوری
- آب 1/4 پیمانه
- گلیسیرین خوراکی 1 قاشق غذاخوری
- گلوکز نصف پیمانه
- کره 30 گرم
- پودر شکر 900 گرم تا 1 کیلو گرم
- اسانس مایع دلخواه چند قطره
روش ساخت خمیر فوندانت
آموزش ساخت خمیر فوندانت به شکل زیر است :
- ابتدا پور شکر رو الک می کنیم و در ظرف مناسب و گودی می ریزیم و فعلاَ کنار می گذاریم
- سپس، قابلمه یا کتری رو تا نیمه آب می کنیم و روی حرارت قرار می دهیم تا به جوش بیاد.حالا 1/4 آب رو که در مواد اولیه گفتم در ظرفی می ریزیم.
- پودر ژلاتین رو روی آب می پاشیم. حدوداَ 5 دقیقه صبر می کنیم تا حالت اسفنجی پیدا کنه، بعد ظرف رو روی ظرف آب در حال جوشیدن قرار می دهیم یا به اصطلاح بن ماری می کنیم.
- ژلاتین کم کم شروع به حل شدن می کنه. مرتب هم بزنین تا کاملاً شفاف و بی رنگ بشه و ذوب بشه.
- حالا گلوگز رو اضافه می کنیم و همچنان به هم میزنیم تا گلوکز هم کاملا محلول بشه.
- بعد از شفاف شدن ژلاتین و گلوکز کره رو اضافه می کنیم و به هم زدن ادامه میدیم تا محلول یکدست و روانی داشته باشیم.
- وقتی همه مواد گاملاً مخلوط شدن و یکدست شد، ظرف رو از روی حرارت بر می داریم و گلیسرین خوراکی رو اضافه می کنیم.
- و بعد اسانس مورد نظرتون رو اضافه کنید. توجه داشته باشین که اسانس بی رنگ باشه تا خمیر رنگی نشه. من از وانیل مایع استفاده کردم. شما می تونین از اسانس های میوه ای هم استفاده کنین.
- محلول آماده شده رو در مرکز پودر شکر به یکباره بریزین در حالیکه محلول هنوز از حرازت نیفتاده باشه چون در این صورت خمیرتون رشته رشته میشه و انسجام کافی رو پیدا نخواهد کرد.
- سپس با یک قاشق چوبی شروع به مخلوط کردن می کنیم تا کمی منسجم بشه.
- بعد از اینکه مواد به خورد هم رفت و کمی منسجم شد،قاشق رو کنار می ذاریم. کف دستمون رو کمی به گلیسرین آغشه می کنیم و با دست شروع به ورز دادن می کنیم.
- به یاد داشته باشین هیچ وقت خمیر فوندانت رو با کف دست ورز ندین.
برای ثبت سفارش ” کیک ” از شیرینی پدیده روی لینک کلیک کنید.
برای اطلاع از ” تاریخچه ی کیک ” روی لینک کلیک کنید.