هرکس فقط یکبار به دنیا می آید و هرسال این بدنیا آمدن خود را جشن می گیرد. کیک تولد یکی از اصلی ترین نیاز ها برای گرفتن یک جشن زیبا می باشد و ما در این مقاله آموزش پخت کیک تولد را بطور کامل توضیح خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه کیک تولد موز و گردو
آموزش پخت کیک تولد :
- کره 120 گرم
- شکر قهوه ای روشن 200 گرم
- تخم مرغ 3 عدد
- وانیل نصف ق چ
- گردو خرد شده 100 گرم
- آرد 450 گرم
- بیکینگ پودر دو یک و دوم ق چ
- دارچین نصف ق چ سرپر
- نمک یک چهارم ق چ
- خامه صبحانه 180 گرم
- موز خرد شده 2 عدد بزرگ
روش تهیه کیک خامه موز و گردو
آموزش پخت کیک تولد
ابتدا کره را که به دمای محیط رسیده با شکر قهوه ای مخلوط کرده و با هم زن برقی هم میزنیم و وقتی کره و شکر با هم ترکیب شدند تخم مرغ ها را تک تک اضافه میکنیم و هم میزنیم و در نهایت وانیل را به تخم مرغ ها اضافه میکنیم و کاملا هم میزنیم . بعد از تخم مرغ ها گردوی خرد شده را به همراه بیکینگ پودر اضافه میکنیم و هم میزنیم تا کاملا مخلوط شوند. آرد را چند بار الک کنید و نمک و دارچین را به آرد اضافه کنید و به همراه خامه به تدریج به مواد اضافه کنید . به طوری که 100 گرم از آرد را که داخل مواد ریختید مقداری از خامه را بریزید و به همین ترتیب ادامه دهید تا همه مواد با هم ترکیب شوند .
به موز های اسلایس شده مقداری از همان آردی که داشتید بپاشید و به خمیر ترکیب شده اضافه کنید.و با قاشق هم بزنید.دقت کنید به هیچ عنوان از آرد اضافه استفاده نکنید.سپس کف و دیواره قالبی که قطر آن 25 سانتی متر است را چرب و آرد پاشی میکنیم و بعد تمام محتویات را در داخل قالب میریزیم و به مدت 40 تا 45 دقیقه با دمای 180 درجه سانتی گراد که از قبل کاملا گرم شده قرار دهید.این خمیر بخاطر وجود میوه کمی سفت و سنگین است که جای نگرانی نیست .بعد از اینکه کیک را تست کردید و آماده شد میتوانید به هر شکلی تزیین کنید.
طرز آماده کردن کیک خانگی
- تخم مرغ 3 عدد
- آرد گندم 2 پیمانه
- شکر 1 تا 1ونیم پیمانه
- روغن مایع نصف پیمانه
- شیر پرچرب نصف پیمانه
- وانیل مایع 1 ق مرباخوری
- بیکینگ پودر 2 ق مربا خوری
- نمک به مقدار کم
روش پخت کیک خانگی ساده
برای آماده کردن کیک قبل از هرکاری فر را گرم کنید.
ابتدا باید مواد خشک را باهم مخلوط کنیم .به این ترتیب که آرد را با بکینگ پودر و نمک ترکیب میکنیم و 3 بار الک میکنیم .سپس در ظرف دیگری تخم مرغ ها را با شکر ، روغن ، شیر و وانیل مخلوط میکنیم و با همزن هم میزنیم تا رنگ مواد لیمویی شود و شکر آن حل شود. مواد آماده شده را کم کم به آرد اضافه میکنیم و با قاشق یا لیسک هم میزنیم .تا صاف و یکدست شوند.وقتی چند حباب روی مواد به وجود آمد دیگر نباید به هم زدن ادامه دهید چون هم زدن زیاد باعث خوابیدن پف مواد کیک خواهد شد.اگر دوست داشته باشید کیک شما طعم پرتقال یا نارگیل داشته باشد میتوانید مقداری از پوست پرتقال یا نارگیل را رنده کنید و داخل مواد کیک بریزید.
کف و دیوارهای قالب کیک را با مقداری روغن چرب کنید. مواد کیک را داخل قالب بریزید و در فر از قبل گرم شده با حرارت 175 درجه سانتی گراد به مدت 20 دقیقه در طبقه وسط قرار دهید. به هیچ وجه هنگام پخت کیک در فر را باز نکنید و بعد از 20 دقیقه با یک خلال چوبی آن را تست کنید که اگر به دیواره خلال نچسبید آن را از فر در بیارید.کیک آماده شده را از فر خارج میکنیم و به مدت 5 دقیقه استراحت میدهیم تا قالب آن سرد شود. و بعد کیک را از قالب بیرون می آوریم و برش میزنیم.
آموزش پخت کیک تولد
- تخم مرغ 4 عدد
- شکر 100 گرم
- آرد 80 گرم
- کاکائو 20 گرم
- بیکینگ پودر 1 ق چ
- آب جوش 2 ق س
- وانیل 1/4 ق چ
* مواد تزیین کیک*
- خامه قنادی 700 گرم
- شکلات چیپسی به مقدار لازم
- خامه صبحانه 130 گرم
- شکلات 100 گرم
- میوه جهت تزیین به مقدار لازم
- گردو به مقدار لازم
روش پخت کیک تولد
ابتدا باید زرده و سفیده تخم مرغ را از هم جدا کنیم و زرده را با شکر و آب جوش هم میزنیم تا کاملا مخلوط شوند و رنگ آن کرمی رنگ و روشن شود.در حین هم زدن زرده و شکر وانیل را هم اضافه میکنیم تا با بقیه مواد ترکیب شود.وقتی مواد کشدار و غلیظ شد کنار میگذاریم و در ظرفی جداگانه سفیده تخم مرغ را هم میزنیم تا پف کند در حدی که وقتی ظرف را برمیگردانیم از داخل ظرف بیرون نریزد . در این مرحله سفیده و زرده را با هم مخلوط میکنیم و با لیسک به صورت دورانی هم میزنیم تا پف سفیده نخوابد.
در ظرف دیگری آرد را به همراه پودر کاکائو و بیکینگ پودر مخلوط میکنیم و الک میکنیم و روی مواد به تدریج میریزیم .اگر بخواهید کیک ساده درست کنید میتوانید کاکائو را حذف کنید و به مقدار آرد اضافه میکنیم .یعنی آرد باید 100 گرم شود. کف قالب را با کاغذ روغنی می پوشانیم و مواد را داخل آن میریزیم. فر را با دمای 175 درجه سانتی گراد از قبل گرم میکنیم و قالب را به مدت 50 دقیقه داخل فر قرار میدهیم .
کیک آماده شده را بعد از سرد شدن از قالب بیرون بیاورید و از دو یا سه لایه ببرید و تزیین کنید.
برای تزیین خامه قنادی را که به دمای محیط رسیده با هم زن بزنید تا فرم بگیرد و جای پره ی همزن روی خامه باقی بماند. لایه های کیک را با کمپوت و یا قهوه رقیق شده مرطوب کنید و بعد خامه فرم گرفته شده را روی لایه های بریده شده کیک میریزیم و برای روی خامه هم میتوانیم از میوه کمپوتهای مختلف و یا گردو ، ترافل های بیسکویتی استفاده کنید.لایه های کیک را روی هم قرار میدهیم و روی تمام قسمت های کیک را با خامه ی فرم گرفته شده می پوشانیم . البته برای این کار بهتر است از صفحه گردان استفاده کنید تا بتوانید راحت تر خامه را روی کیک بکشید.
برای روی کیک هم میتوانید از گاناش استفاده کنید. و برای درست کردن گاناش هم 130 گرم خامه صبحانه را با شکلات مخلوط میکنیم . به این ترتیب که خامه را روی حرارت ملایم گرم میکنیم و بعد شکلات را به آن اضافه میکنیم و به محض اینکه شکلات را به خامه اضافه کردید خامه را از روی حرارت بر میداریم و تن تن هم میزنیم تا با حرارت خامه شکلات ذوب شود. مخلوط بدست آمده را میتوانید از صافی رد کنید تا اگر دون دون خامه داشت از صافی رد شود و گاناش یکدستی به دست بیاید. گاناش آماده را روی کیک بریزید و با میوه های مختلف تزیین کنید.
برای خرید انواع کیک تولد به صفحه اصلی ” شیرینی پدیده ” مراجعه کنید.