آموزش ساخت خمیر فوندانت + توضیحات

آموزش ساخت خمیر فوندانت

شاید بسیاری از علاقه‌مندان به پخت کیک و شیرینی با نام خمیر فوندانت آشنا باشند، اما هنوز تجربه‌ای در تهیه آن در خانه نداشته باشند. اگر شما هم دوست دارید این خمیر را در منزل درست کنید، در این مقاله آموزش کاملی برای شما آماده کرده‌ایم.

قبل از شروع خاطر نشان می کنم تمامی مواد اولیه این خمیر رو می تونین از فروشگاه های لوازم قنادی تهیه کنید. ماده اصلی این خمیر پودر قند یا پودر شکر هست، البته من پودر شکر رو توصیه می کنم به این دلیل که نهایتاَ خمیر شفاف تری رو به ما تحویل میده و اینکه دشمن این خمیر رطوبت، حرارت و هوای آزاد است.

پس موقع تهیه اون ظروفتون کاملاً خشک باشه و بعد از تهیه اون، داخل سلفون یا زیپ لاک و در ظرفهای در دار قرار بدهید. این خمیر با همین شرایط داخل یخچال به مدت یک ماه قابل نگهداری هست فقط کافیه قبل از استفاده چند ثانیه داخل مایکروفر بذاریدش.

ساخت خمیر فوندانت

 خمیر فوندانت چیست؟

قنادان معمولاً از خمیر فوندانت، که نوعی خمیر قنادی سفیدرنگ است، برای پوشش کیک، شیرینی و آب‌نبات استفاده می‌کنند. خمیر فوندانت از اشباع شکر و آب تولید می‌شود.

این فرایند تا مرحله‌ای ادامه پیدا می‌کند که خمیر به شکل یک توپ نرم در بیاید. وقتی‌ که این ترکیب پخته و کمی سرد شود، بسیار انعطاف پذیر شده و می‌توان آن را ورز داد و به شکل‌های مختلف در آورد. معمولاً به خمیر فوندانت طعم دهنده و رنگ دهنده نیز اضافه می‌شود.

انواع فوندانت

  1. فوندانت خمیری
  2. فوندانت مایع
  3. فوندانت مجسمه سازی

مواد لازم

برای تهیه خمیر فوندانت مواد زیر مورد نیاز می باشد.

  • پودر ژلاتین 1 و نیم قاشق غذاخوری
  • آب 1/4 پیمانه
  • گلیسیرین خوراکی 1 قاشق غذاخوری
  • گلوکز نصف پیمانه
  • کره 30 گرم
  • پودر شکر 900 گرم تا 1 کیلو گرم
  • اسانس مایع دلخواه چند قطره

آموزش ساخت

  1. برای تهیه خمیر فوندانت ابتدا پور شکر رو الک می کنیم و در ظرف مناسب و گودی می ریزیم و فعلاَ کنار می گذاریم
  2. سپس، قابلمه یا کتری رو تا نیمه آب می کنیم و روی حرارت قرار می دهیم تا به جوش بیاد.حالا 1/4 آب رو که در مواد اولیه گفتم در ظرفی می ریزیم.
  3. پودر ژلاتین را روی آب می‌پاشیم و حدود ۵ دقیقه منتظر می‌مانیم تا حالت اسفنجی پیدا کند. سپس ظرف را روی یک قابلمه حاوی آب جوش قرار می‌دهیم و به روش بن‌ماری حل می‌کنیم.
  4. ژلاتین کم کم شروع به حل شدن می کنه. مرتب هم بزنین تا کاملاً شفاف و بی رنگ بشه و ذوب بشه.
  5. حالا گلوگز رو اضافه می کنیم و همچنان به هم میزنیم تا گلوکز هم کاملا محلول بشه.
  6. پس از شفاف شدن ژلاتین و گلوکز، کره را اضافه کرده و هم زدن را ادامه می‌دهیم تا محلولی یکدست و روان حاصل شود.
  7. وقتی همه مواد گاملاً مخلوط شدن و یکدست شد، ظرف رو از روی حرارت بر می داریم و گلیسرین خوراکی رو اضافه می کنیم.
  8. و بعد اسانس مورد نظرتون رو اضافه کنید. توجه داشته باشین که اسانس بی رنگ باشه تا خمیر رنگی نشه. من از وانیل مایع استفاده کردم. شما می تونین از اسانس های میوه ای هم استفاده کنین.
  9. محلول آماده‌شده را بلافاصله در مرکز پودر شکر بریزید، در حالی که هنوز گرم است، زیرا در غیر این صورت، خمیر حالت رشته‌ای پیدا کرده و انسجام کافی نخواهد داشت.
  10. سپس با یک قاشق چوبی شروع به مخلوط کردن می کنیم تا کمی منسجم بشه.
  11. بعد از اینکه مواد به خورد هم رفت و کمی منسجم شد،قاشق رو کنار می ذاریم. کف دستان خود را کمی با گلیسرین چرب کنید و سپس ورز دادن خمیر را با دست شروع کنید.
  12. به یاد داشته باشین هیچ وقت خمیر فوندانت رو با کف دست ورز ندین.

 

برای ثبت سفارش ” کیک ” از شیرینی پدیده روی لینک کلیک کنید.

برای اطلاع از ” تاریخچه ی کیک ” روی لینک کلیک کنید.

آنچه در این مقاله می‌خوانید

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *